Hur man gör en reservation

Börja med att logga in på BoxOffice.

Sedan väljer du det arrangemang som du gärna vill göra en reservation på. Du kan hitta arrangemanget genom att söka på namnet eller datumet:

Du går nu in och väljer den/de plats(er) som du gärna vill reservera, genom att markera de:

Sedan trycker du på ”Reservation” nere i högra hörnan:

Nu dyker det upp ett fönster där du kan söka efter kunden och ifall de tidigare har köpt en biljett hos Biljettforum. Du kan t.ex. söka på namnet, telefonnumret, mailadressen… och sedan välja kunden, genom att dubbelklicka på deras namn.

Har kunden inte köpt biljetter tidigare hos Biljettforum, kan du här trycka ”Ny kund”:

Väljer du att upprätta en ny kund så ska du sedan skriva in kundens upplysningar, i den ordning de efterfrågas (du ska inte fylla i kundens tillhörighet):

När du har gjort detta, trycker du godkänn.

Nu ska du, i det fönster som poppar upp, välja hur länge du vill reservera biljetten.

Detta gör du genom att välja datum och tid för när du vill att ordern ska utlöpa och sedan trycker du godkänn.

Det är också en bra idé att skriva en kommentar om, varför biljetten är reserverad under ”Beskrivning”:

Nu är din reservation gjord.

OBS!
Kom ihåg att notera Order ID.

Du ska själv, när ordern utlöper, kontrollera ifall reservationen är betald. Är den inte det, så ska den släppas till systemet igen.