Hvordan lager man en webreservasjonsalgslink?

Start med å logge inn i BoxOffice.

Deretter velger du det arrangementet du vil lage en reservasjon til. Du kan finne arrangementet ved å søke på navnet eller datoen:

Du går nå inn og velger den/de plassen(e) du vil reservere, ved å markere dem:

Deretter trykker du på "Reservasjon", nederst i høyre hjørne:

I pop-up-vinduet kan du søke etter kunden tilfelle de tidligere har kjøpt billetter hos Billettportalen. Du kan f.eks. søke på Navn, tlf-nr, e-mail og deretter velge kunden ved å dobbeltklikke på deres navn:

Om kunden er ny hos Billettportalen, trykker du på "Ny kunde":

Velger du å opprette en ny kunde, skal du deretter taste inn kundens opplysninger:

Når du har gjort dette, trykker du ”Godkjend”.

I pop-up-vinduet velger du hvor lenge du vil reservere billetten.

Dette gjør du ved å velge dato og tidspunkt for når orderen skal utløpe og deretter trykke "Godkjend".

Det er også en god idé å skrive en kommentar om, hvorfor billetten er reservert under ”Beskrivelse”:

Du skal ikke trykke ”Godkjend” enda!

Når du har gjort dette, endrer du salget fra et ”BoxOffice salg”, til et ”websalg”:

Deretter trykker du ”Godkjend”.

Reservasjonen ligger nå som en webreservasjon, men du mangler fortsatt å sende kunden en link de kan betale gjennom.

Du skal derfor trykke videre til ”Info” og deretter velge  ”Generer ordrelink”

I neste pop-up-vindu skal du trykke "Godkjend". Der får du muligheten til å trykke "Send e-post"

Nå ser du hele e-mailen kunden vil motta.
Deretter trykker du "Send e-post".

Nå er e-mailen med reservasjonslinken sendt til kunden.

OBS!
Husk å notere ordre ID.
Du må selv kontrollere ved orderens utløp, om reservasjonen er betalt. Er den ikke det skal den frigis.