Følg

CCCL - SE Manual

INNEHÅLL
1 ALLMÄNN INFORMATION 3
2 KRAV FÖR ATT ANVÄNDA CCCL 3
3 ANVÄNDARGUIDE 4
3.1 Kom igång 4
3.2 Startsida 4
3.3 Biljetter 5
3.3.1 Boka biljetter via arenaöversikt 5
3.3.2 Boka biljetter via bästa plats 6
3.4 Kundvagnen 6
3.5 Kundinformation 6
3.5.1 Sök kund – (om kunden redan är registrerad hos Eventim) 6
3.5.2 Ny kund 6
3.6 Betalningsinfo 7
3.7 Kontrollera uppgifter 7
3.8 Orderbekräftelse 7

4 BRA ATT VETA 8

1 ALLMÄNN INFORMATION
Call Centre Client Light (CCCL) är en webb-applikation som används för att boka biljetter över telefon. Här under visas en överblick av strukturen och bokningsprocessen:

2 KRAV FÖR ATT ANVÄNDA CCCL
Eftersom CCCL är en webb-applikation, krävs följande:
- Dator med tillgång till internet
- Webbläsare: Mozilla Firefox (CCCL är inte kompatibel med andra webbläsare som exempelvis Internet Explorer); använd endast en flik; tillåt pop-ups och cookies
- URL och inloggningsuppgifter
- Java måste vara installerat för att använda arenaöversiktsbokning

3 ANVÄNDARGUIDE
3.1 Kom igång
- Öppna Mozilla Firefox
- Rensa cookies, speciellt viktigt om du har använt Firefox på Eventims webbplats
- Ange URL: http://www.eventim.se/biljetter-konsertbiljetter.html?affiliate=SEC logga in med ditt användarnamn och lösenord (Logga in minst 15 minuter innan ett biljettsläpp)
- Se till att inte ha några andra flikar aktiva i Firefox när du använder CCCL
3.2 Startsida

Efter inloggning, syns startsidan, den innehåller ett sökfält, en navigeringsmeny med genvägar och ett fält med aktuell information längst ner.

Sök
- Sökrutan: ange ett sökord (minst 2 bokstäver)
- För att göra en detaljerad sökning: begränsa din sökning till exempelvis: arena, evenemangsort eller datum
- Resultat:
o Evenemangsserier visas i alfabetisk ordning efter arena och datum
o 20 evenemangsserier visas per sida
Navigeringsmeny
I navigeringsmenyn finner du:
- Genvägar till; Sök, Kundvagn, Ny bokning, Evenemangsnyheter, Hjälp och kontakt samt

Logga ut
- Topplista
- Aktuell affiliate
- Byt lösenord

3.3 Biljetter
Efter att du valt evenemangsserie från resultatlistan kommer du till evenemangsseriesidan (Detalj A). Här visas samtliga evenemang i evenemangsserien:

Om knappen “Biljetter” är gul finns det biljetter till försäljning.
På nästa sida visas ytterligare information om evenemanget, om arenaöversiktsbokning är aktiverat för evenemanget visas det på denna sida.

- Evenemangsinformationen öppnas i ett nytt pop-up fönster.
- Arrangören kan lägga till information som visas här till exempel “Rullstolsbiljetter säljs via Eventims callcenter: 0771 651 000”.

3.3.1 Boka biljetter via arenaöversikt
När du klickar på länken till arenaöversikten öppnas ett nytt fönster. Du kan använda olika alternativ för att snabbt hitta den rätta platsen.

- Fråga kunden hur många platser de vill köpa. Fyll i önskat antal i boxen under Antal platser.
- Välj en priskategori. (Notera att vald priskategori omges av en grå ram).
- Zooma in på arenaöversikten och välj önskade platser. (Klicka på arenaöversikten och rör musen över de önskade platserna). Färgade platser är tillgängliga, de gråa är inte tillgängliga. De valda platserna visas i en lista under ”Visa information”. (Du kan lätt ta bort platserna genom att klicka på cirkeln märkt med ett X).
- Lägg till önskade platser i kundvagnen.

3.3.2 Boka biljetter via bästa plats
- Välj antal och klicka på knappen “fortsätt”.

3.4 Kundvagnen
I kundvagnen kan du:
- Ta bort evenemang
- Ta bort/ lägga till biljetter
- Välja leveranssätt
- Fylla i en presentkortskod
Från detta stadie i bokningsprocessen kan du återvända till söksidan och lägga till fler biljetter i kundvagnen. Vill du gå tillbaka till kundvagnen klickar du på “kundvagnen”. Notera dock att om du lägger till flera biljetter måste du klicka fortsätt innan du klickar på kundvagnen, annars läggs inte biljetterna till. När biljetterna ligger i kundvagnen är biljetterna reserverade för kunden.
Biljetterna är bokade först efter att köpprocessen avslutats.

3.5 Kundinformation
I fliken Kunduppgiter kan du lägga till nya eller uppdatera befintliga kunduppgifter, här kan du:
- Söka efter kunder
- Registrera nya kunder
- Lägga till en leveransadress

3.5.1 Sök kund – (om kunden redan är registrerad hos Eventim)
- Fråga efter kundens kundnummer eller e-postadress. Fyll i minst 5 bokstäver när du söker på e-postadressen. På så sätt begränsar du din sökning.

- Om kunden inte har ett kundnummer eller en e-postadress, klicka i rutan “utöka sökningen” för att söka på namn eller adress
o Välj önskad kund

3.5.2 Ny kund
- En kundsökning måste först genomföras för att kunna skapa en ny kund (för att minimera risken av kunddubbletter). Fyll i för- och efternamn.
- Fyll i resterande obligatoriska fält.
- Det är viktigt att fråga kunden efter dennes e-postadress så att vi kan skicka bokningsbekräftelsen till kunden, men även för att kunna kontakta kunden ifall ett evenemang ställs in eller flyttas. Utöver detta så kan leveransmetoden “ticketdirect” endast väljas då kunden uppgett en emailadress. Därför rekommenderar vi att ni alltid ber om kundens e-postadress.
Genom att lägga till en e-postadress skapas automatiskt ett konto på eventim.se. Informationen med kontouppgifterna skickas till kundens e-postadress när ni går vidare i bokningsprocessen, (även i sådana fall då kunden inte slutför sin bokning). E-postadressen blir kundens användarnamn (och ifall ingen emailadress uppges, blir kundnummer kundens användarnamn)
- Kontrollera kunden på ratsit.se

3.6 Betalningsinfo
Välj korttyp och fyll i betalningsinformationen. Notera att det är företagets policy att inte spara några betaluppgifter förrens försäljningen är genomförd, detta betyder att ifall du går tillbaka till kundinformationen innan du slutfört betalningsprocessen, så sparas inte betalningsuppgifterna och du måste fylla i dem igen.

3.7 Kontrollera uppgifter
- Kontrollera att kundens uppgifter stämmer (Det är inte möjligt att i efterhand makulera ordern i CCCL).
- Boka biljetterna.

3.8 Orderbekräftelse
- På orderbekräftelsen hittar du information om ordern, inklusive order- och kundnummer. Om kunden valt leveransmetod uthämtning, visas även uthämtningskoden här. Notera att alltid klicka på knappen “ny bokning” innan du tar emot en ny kund.

4 BRA ATT VETA
Använd inte några andra flikar vid sidan om CCCL webbläsaren. När ni besöker eventim.se använd då en annan webbläsare än Firefox, annars så kommer sessionerna att krocka. Använd Mozilla Firefox. CCCL är inte kompatibel med andra webbläsare. Kom i håg att alltid klicka “Ny bokning” när du tar emot en ny kund. (Genom att göra detta rensas eventuella ofullständiga ordrar från varukorgen). Logga ut om du lämnar din dator, stäng inte bara ner webbläsaren.