Boxoffice: Hvordan sælger man en nummereret billet ?

Hvordan sælger man en nummereret billet?

OBS! Husk at oplyse kunden om, at det koster et ekspeditionsgebyr på 25 (Norge/Danmark)/30 (Sverige) kr. at bestille billetter via telefonen.

Vil du ikke betale dette, skal de selv gå på nettet og købe billetterne.

Fona opkræver også et ekspeditionsgebyr.

Start med at gå ind på http://boxoffice.billetlugen.dk/

Her skal du logge ind ved at indtaste din e-mail adresse og dit kodeord:

Herefter vælger du det arrangement, du gerne vil lave en reservation til. Du kan finde arrangementet ved at søge på navnet eller datoen:

Dobbeltklik på det arrangement du ønsker. Så kommer du ind på selve arrangementssiden.

Afhængig af salen der benyttes kan der være tale om et nummereret eller unummereret salg.

Her gennemgår vi et nummereret salg, altså et salg hvor kunden har en fast plads.

Salgsbilledet generelt

Selv salsbilledet ser forskelligt ud, afhængig af, om man sælger en unummereret eller nummereret forestilling. I begge tilfælde har man dog samme øvrige elementer:

• Øverst findes to knapper, Information, som åbner et vindue med forestillingsinformation, f.eks. handling eller varighed. Her kan der også stå interne noter vedr arrangementet.

• Derunder har man et overblik over hvilke priszoner er der til rådighed på arrangementet.

• Desuden findes en kort ikon-forklaring.

• Den anden knap Lignende arr. åbner et vindue med lignende arrangementer baseret på genre og kategori. Dette er brugbart, hvis der f.eks. er udsolgt eller kun få billetter tilbage på et arrangement.

• En tabel viser billetpriserne for de enkelte kombinationer af billettyper og priszoner.

• Desuden vises nederst, hvor mange solgte, reserverede, allokerede og ledige der er.
    OBS! Du må aldrig oplyse kunden om hvor mange billetter der er til salg, solgt, reserveret ect.

Hovedvinduet viser et oversigtbillede over de sektioner i salen man kan vælge.

Kør musen henover sektionerne for at se, hvor mange solgte og ledige der findes. Klik på en sektion for at vælge den.

Nu ser du de valgte sektions siddepladser. Sektioner er ofte grupperet med andre omkringliggende sektioner, som vises samtidig

Du går nu ind og vælger den/de plads(er) du gerne vil sælge ved at markere den/dem:

Hvis du vil tjekke hvilke billetter, du har valgt, kan du klikke på pilen i bunde af skærmen:

Her kan du også ændre i billettypen, hvis det f.eks. skal være en ungdomsbillet, pensionistbillet, kørestolsplads e.l.

Vær opmærksom på hvilke billettyper der er tilgængelige til arrangementet.

Når du har rettet billetterne til det rette billettype, skal du klikke på ”Salg” knappen:

Nu popper en boks op, hvor du kan søge efter kunden i fald de før har købt billetter hos Billetlugen. Du kan f.eks. søge på navnet, telefonnummeret, e-mail adressen… og herefter vælge kunden, ved at dobbeltklikke på deres navn:

Har kunden ikke før købt hos Billetlugen, kan du her også trykke ”ny kunde”:

Vælger du at oprette en ny kunde, skal du herefter indtaste kundens oplysninger, som de står efterspurgt (du skal ikke udfylde kundens tilhørsforhold):

Når du har gjort dette, trykker du godkend.

Nu kommer du ind på en ny side.

Her kan du igen vælge om billettypen er rigtig ved at klikke på den lille pil:

Trykker du her, kan du igen f.eks. ændre billettypen:

Nu skal du spørge kunden om billetterne skal sendes med posten eller per e-mail.

Det kan du gøre ved at sætte hak ud for den valgmulighed du ønsker:

Når du skifter forsendelsesmetode vil prisen også ændre sig, alt efter om der skal betales forsendelsesgebyr eller ej.

OBS! Husk at oplyse kunden om, at det koster et ekspeditionsgebyr på 25 kr. at bestille billetter via telefonen.

Vil du ikke betale dette, skal de selv gå på nettet og købe billetterne.

Du skal nu oplyse dem om den totale pris, informere om at det ikke er nogen returrett og trykke godkend.

Nu popper en boks op, hvor du skal vælge hvilken korttype kunden vil betale med.

Er det f.eks. et VISA/Dankort klikker du blot hvor der står ”VISA/Dankort”, så flytter beløbet sig der til.

Nu skal du gå åbne en ny fane med betalingssystemet DIBS.

Gå ind på http://www.dibs.dk/ og log ind.

Terminalen du skal bruge til at udføre betalingen i åbner automatisk.

Gør den ikke det, kan du klikke på ”Betalinger” i venstre side, og herefter ”Virtuel Terminal”

I den virtuelle terminal skal du først skifte de sidste 6 cifre ud med kundens ordrenummer, efterfulgt af deres navn.

Ordrenummeret finder du i BoxOffice

Gør du dette kommer der til at stå ”dags dato _ kundens ordre ID + navn” f.eks. 150415_17187751Billetlugen

Nedenunder skal du skrive det totalbeløb du fik i BoxOffice. I dette eksempel er det 455 DKK.

Nu skal du have kundens kortoplysninger.

Du skal indtaste kortnummeret, udløbsdatoen (en måned og et år) samt de tre kontrolcifre, der findes på bagsiden af kortet.

Bliver betalingen afvist, har du muligvis tastet noget forkert. Forsøg igen.

Bliver betalingen godkendt, skal du nu gå tilbage til BoxOffice og klikke ”godkend”

Tillykke, nu er din ordre solgt!